Как да закупим картофи

Много малко са вече производителите в Родопите, които сеят големи количества картофи. Хората отглеждат главно за себе си и само каквото остане го предлагат на пазара.

 Все пак съществуват няколко начина да си закупите картофи.

  • 1. На място. Ако ви е по път, в което и родопско село да попитате, веднага ще ви ориентират към земеделци, които ще ви предложат част от продукцията си.
  • 2. С пощенска пратка. Излиза доста по-скъпо, но пък си пестите пътните разходи. Почти всеки от производителите на фасул сее и картофи, така че може да се договорите с тях. Ето линк към тяхната страница. Натисни тук.
  • 3. Ако сте търговец на едро и желаете по-големи количества, най-добре е да се свържете с кмета на някое от смолянските села. Той ще ви даде координатите на по-големите производители в неговия район или на някой от посредниците, които предварително ще ви договорят и съберат необходимото количество. Чрез посредници понякога цената е дори по-ниска.
  • 4. Организирате се по предприятие, офис или дори кооперация и пращате бус в Родопите. Той наведнъж купува необходимите ви за годината картофи, и дори ви ги развозва по домовете. Желателно е и в този случай предварително да позвъните на някой от кметовете.      
Ето списък с имената на всички кметове и кметски наместници в община Смолян. Натиснете тук

      

                                                                                                                         

  Споделете във Facebook:

  

Share